Jobbik: a kormánynak a munkahelyek minőségén kell javítania

A Jobbik elnöke szerint a kormánynak a megígért mennyiségi növekedés mellett a munkahelyek minőségét is javítania kellene.

Vona Gábor úgy fogalmazott: a választásokat megelőző ígéreteikkel ellentétben a kormány tevékenysége mennyiségileg "egyértelmű kudarc, csak bűvészkedés zajlik a közfoglalkoztatottság számaival, de ettől az érdemi munkahelyek száma nem nőtt". Vona Gábor emlékeztetett rá: a Fidesz egyik legfontosabb választási ígérete az volt, hogy 10 év alatt egymillió új munkahelyet teremt.

Szerinte ugyanakkor a mennyiségi szempontok mellett nagyon kevés szó esik a minőségi kérdésekről: hogy milyen munkahelyeket teremtsen a kormány, ha egyáltalán tud újakat teremteni. Jelenleg a legtöbb embert foglalkoztató multinacionális cégek az olcsó munkaerőre épülnek, alacsony bérszínvonallal és "kritizálható munkakörülményekkel" és ezen a területen a Jobbik szerint mindenképpen javítania kell a kormánynak.

Éppen ezért Vona Gábor ismertette: pártja azt kéri a kormánytól, hogy a magyarországi munkaerő bérfelzárkóztatása érdekében csak olyan stratégiai megállapodást kössön cégekkel, amelyek tartalmazzák: ugyanazért a munkáért a magyar munkavállalók fizetése legalább a nyugat-európai társaik bérének 80 százalékát érje el.

Amennyiben a Jobbik kormányra kerül, úgy a 2014 és 2018 közötti ciklusban azt próbálja majd elérni, hogy Magyarország ne csak árakban, hanem a bérekben is zárkózzon fel az Európai Unióhoz - tette hozzá Vona Gábor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.