Jobbik: a kormány nem tesz semmit a "cigánybűnözés" ellen

A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormány hatalomra kerülése óta semmit nem tett a "cigánybűnözés" felszámolása érdekében.

Szegedi Csanád, az ellenzéki párt alelnöke és európai parlamenti képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a felmérések szerint tovább romlottak a "cigánybűnözés" statisztikái, a kormány azonban még elismerni sem hajlandó a jelenség létezését.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, hogy a magyar soros uniós elnökség célkitűzései között szerepel az egységes európai roma stratégia kidolgozása is. Szegedi Csanád szerint ha a kormány úgy jár el, mint Magyarországon, azaz az alapproblémáról sem vesz tudomást, akkor a helyzet csak rosszabb lesz majd.

Szegedi Csanád hangsúlyozta: pártja éppen ezért fenntartja korábbi javaslatait a csendőrség bevezetésére, a bentlakásos iskolák bővítésére, a romák - akár szociális munkákon keresztül történő - munkaerő-piaci integrálására, a közrendvédelmi telepek európai szintű megvalósítására, valamint kitartanak azon felvetésük mellett is, amely egy bűncselekményt elkövető egyén esetén az egész család számára felfüggesztené a pénzbeli szociális ellátások kifizetését.

A Jobbik alelnöke szerint már az is komoly előrelépés lenne a magyar kormánytól, ha átvenné a vonatkozó mintákat a többi uniós tagállamból, mint például Spanyolország, Finnország, Franciaország, vagy Olaszország.

Szegedi Csanád hangsúlyozta: pártja nyitott a párbeszédre és bárkivel hajlandó tárgyalni a "cigánybűnözés" problémájáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.