Jobbik: a kormány a külföldi vállalatok profitjára "olyan büszke"

A Jobbik szerint a legfrissebb GDP-adatokkal a kormány tulajdonképpen a külföldi vállalatok profitjára "olyan büszke".

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: a Jobbik örül, hogy a tavalyi 1,7 százalékos GDP-csökkenés után "némi növekedés" érzékelhető, de ez "a külföldi jövedelemtulajdonosok, vagyis a multik zsebében csapódik le", és ezek a cégek ezt ki is viszik az országból. Az ellenzéki párt szerint a "másik szerencsés körülmény" pedig a mezőgazdaság vártnál jobb teljesítménye. Ismertette: a termésátlagok jóval magasabbak a tavalyi nagyon rossz terméshez képest és ez több tized százalékponttal képes emelni a GDP-t.

A KSH csütörtökön közzétett gyorsbecslése szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.

Volner János beszélt arról is: a Jobbik azt javasolja, hogy az öt éve befagyasztott 38 650 forintos képviselői illetményalapot a fogyasztói árindex növekedésének megfelelően 49 226 forintra emeljék, hogy megállítsák a közszférában dolgozók életszínvonalának további zuhanását, illetve ösztönözzék a tehetséges fiatalok közszférába áramlását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.