Jobbik: "nemsokára azt is mi döntjük el, kik irányíthatják az országot"

A Magyar Hírlapot csak népszerűbbé fogja tenni a Jobbik szerint, hogy Gyurcsány Ferenc egy Bayer Zsolt-publicisztika miatt bojkottot hirdetett a lappal szemben. A szabolcsi Mándok általános iskolájából tanárverés után most gyerekverésről jött hír; előkerült egy telefonnal felvett képsor, amelyen egy lányt üt és fojtogat két társa. Eredménytelen lett az aggályos fővárosi fürdőbeléptetési tender. Szerdai lapszemle.

Gyurcsány szívességet tett a Jobbiknak?

Megsértette a sajtószabadságot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, mert egy cikk miatt megtiltotta az összes állami intézménynek és vállalatnak, hogy előfizessenek a Magyar Hírlapra és fizetett hirdetéseket, reklámokat jelentessenek meg a lapban - idézi a Hírszerző a Jobbik reakcióját. A lapban megjelent "Betelt a pohár" című Bayer Zsolt publicisztika miatt intézkedett így a miniszterelnök. Bayer Zsolt a cigányokról írt a veszprémi gyilkosság kapcsán, erős szavakat használva az etnikum tagjaira. A Jobbik közleménye szerint az intézkedés visszájára fordulhat: "Amióta Gyurcsány Ferenc az egész társadalom elhatárolódását kérte a Jobbiktól, a párt népszerűsége meredeken emelkedik".

Szerintük ez történhet a Magyar Hírlap esetén is. A Jobbik a lap vásárlására szólítja szimpatizánsait: "Mi döntjük el, hogy mit olvasunk és mit nem. Mint ahogy nemsokára azt is mi fogjuk eldönteni, hogy kik irányíthatják ezt az országot. És kik nem" - írják kedd esti közleményükben.

Mándok: tanárverés után gyerekverés

Alig egy hét telt el a Mándoki Általános Iskolában történt tanárverés óta, s most ismét rossz hírek érkeztek a szabolcsi kisvárosból. A tanteremben egy kislányt üt és fojtogat két társa azon a videófelvételen, amelyet egyik osztálytársuk rögzített mobiltelefonjával - írja a Heti Válasz online, a Szabolcs Online beszámolójára hivatkozva. Makai Áron László, az iskola igazgatója az eset kapcsán (amely régebben történt, de a felvétel csak most került nyilvánosságra) azt nyilatkozta: „nálunk is vannak problémák, de nem több, mint az ország más hasonló intézményében. A renitens tanulók ellen többször is feljelentést tettünk már, de mivel a koruk miatt nem büntethetőek, így gyakorlatilag tehetetlenek vagyunk. Az iskolába járó 670 gyerekből 15-20 okoz komoly problémát, akik nehezen kezelhetőek, a tanárokat is folyamatosan félelemben tartják, mivel az iskolai jelzések ellenére a szülői együttműködés és számonkérés elmarad."

Aggályos fővárosi fürdőtenderek

Eredmény nélkül zárult a fővárosi fürdők beléptető rendszereinek kiépítésére meghirdetett pályázat - tudta meg a Magyar Nemzet. A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.-t (BGYH) csaknem hétmillió forintra büntette meg a Közbeszerzési Döntőbizottság, mert több ponton megsértette a közbeszerzésről szóló törvényt a beléptető rendszerek megvásárlásáról szóló, másfélmilliárd forintos pályáztatásnál. Az új tenderrel kapcsolatos titkolózást a társaságnál azzal indokolták, hogy az eljárás eredményéről szóló tájékoztatót külön hirdetményben teszi majd közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A Magyar Nemzet szerint egy másik, a fürdők üzemeltetésére kiírt hatmilliárd forint értékű pályázat körül szintén titkolózás folyik; ebben az esetben ismét nem nyílt pályáztatásról van szó. Lapértesülések szerint Demszky Gábor főpolgármester tanácsadója, Mesterházy Ernő volt cége is pályázott - jegyzi meg a napilap. A Magyar Nemzet által megkérdezett szakember azt mondta: az üzemeltetést saját szakembereket alkalmazva fele összegből meg lehet valósítani. Biztos vagyok benne, hogy valaki az öt év alatt hárommilliárd forintot zsebre tesz - szögezte le a lapnak Kovacsics Tibor, a Rába Quelle fürdő vezérigazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.