Jobbik: 'a cigányintegráció kétharmados bukás'

A Jobbik szerint a rendőrség keretein belül indított "cigányintegrációs program kétharmados bukás", amire az ellenzéki párt magyarázatot vár a Belügyminisztériumtól.

Staudt Gábor, a párt parlamenti képviselője elmondta: a BM 2011-ben jelentette be, hogy 75 cigány származású fiatal foglalkoztatását kezdi meg a rendőrség állományán belül. A Jobbik információi szerint ez a létszám azonban már jelentősen lecsökkent, ezért Staudt Gábor írásbeli kérdésben fordult Pintér Sándorhoz. A belügyminiszter válaszát ismertetve a jobbikos politikus elmondta: jelenleg a 75-ből mindössze 24-en dolgoznak a rendőrségen, vagyis ez a program több mint "kétharmados bukás".

Az MTI kérdésére válaszolva Staudt Gábor elmondta: megpróbálja megtudni a BM-től a program kudarcának okait, mert nem mindegy, hogy "a minisztérium egy látszatprogramot csinált, vagy pedig a BM legjobb szándékkal állt hozzá, de ezek a fiatalok nem tudtak megragadni a rendőrség rendszerében". A Jobbik érintett fiataloktól úgy értesült, hogy sok esetben nem a fiatalok hibájából szűnt meg a munkájuk, hanem a "rendőrségnek nem volt célja a hosszú távú foglalkoztatásuk", és a jó munkavégzésük ellenére rúgták ki őket - jelezte.

Staudt Gábor szerint ez az eset is azt bizonyítja, hogy a cigányintegráció területén rossz irányba mennek a dolgok, és a kormánynak csak "propaganda szintű megoldási javaslatai" vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.