Jobbik-tüntetés: keveslik a csirkedrótot

Hétfőn este Nagykanizsán a Jobbik városi szervezete tüntetést rendezett a településsel szomszédos Sormás községbe tervezett menekülttábor ellen.

A demonstráción 500-600-an vettek részt, ami némiképp csalódás jelentett a szervezők számára, hisz ők – a netes visszajelzések alapján – abban bíztak, több ezren gyűlnek majd össze Kanizsa főterén.

A sormási befogadóállomás ellen tiltakozott a Jobbik
A sormási befogadóállomás ellen tiltakozott a Jobbik
Varga György / MTI

A gyűlésen felszólalók elutasították, hogy tábor épüljön Sormáson, vagy bárhol másutt Magyarországon. A szónokok elsősorban azért ellenezték a létesítményt, mert úgy vélték, a menekültek veszélyt jelentenek az itt élők biztonságára és egészségére.

Gábris Jácint, a Jobbik helyi képviselője azt javasolta, hogy az unió ott hozzon létre menekülttáborokat, ahonnan a migránsok elindulnak.

Ander Balázs, a Jobbik parlamenti képviselője azt prognosztizálta, hogy ha beengedjük a kultúrájuk és vallásuk miatt integrálhatatlan menekülteket, az a magyarság Kárpát-medencei létének végét jelenti. Ander a déli határon kifeszített kerítést (a „másfél méteres csirkedrót"-ot) nem tartja elegendőnek, a politikus újra felállítaná a határőrséget.

A képviselő egy félmondat erejéig elismerte, vannak humánus kötelességeink, ám hogy adott kérdésben ő mit gondol annak, arról egy szót se szólt. Ander felszólította a kormányt, hogy kezdeményezze a migránsok befogadását szabályozó Dublini egyezmény felmondását.

A felszólalók mindegyike kritizálta a kormányt amiatt, hogy a táborokról a helybéliek megkérdezése nélkül döntött, és nem egyenrangú polgárnak, hanem alattvalónak tekintette a létesítmények helyéül kiszemelt helyiségek lakóit. 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.