Jobbik: Trianon is legyen kötelező tananyag a Pázmányon!

Kötelező tanegységgé tenné a trianoni tragédia oktatását a Jobbik a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, ezt levélben kezdeményezték az intézmény rektoránál - mondta keddi, Budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor pártelnök és Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális bizottságának jobbikos elnöke.

Vona Gábor szerint a fiatalok tájékozatlanok "a magyar történelem legsúlyosabb tragédiájának" kérdésében. Hangsúlyozva a XX. század történelmi tragédiáinak kibeszélését, megjegyezte: a kötelező tanegységek bevezetése nem a legalkalmasabb formája ennek, de miután az egyetem ezen traumák orvoslására ebben az irányba tett lépést, a kettős mérce kizárása és a következetesség végett választották ezt a megoldást.

Bízott abban, hogy ha más egyetemek is hasonló lépésekre készülnek, már "csomagban" gondolkodnak a történelmi eseményekről.

Dúró Dóra hozzátette: a kezdeményezéssel a határon túli magyarok számára is újabb gesztust kívánnak tenni. Hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy a nemzetpolitika az oktatásban is megjelenjen. Bízott abban, hogy az ügyről személyesen tárgyalhatnak majd Szuromi Szabolcs rektorral.

Az egyetem vezetője korábban azt jelentette be: kötelező tárgy lesz a holokauszt története szeptembertől.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.