Jobbik: csúszópénzt kérnek a jogsiért

A Jobbik a jogosítványok megszerzése körüli korrupció mielőbbi felszámolását követeli.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy egyre gyakrabban fordulnak elő olyan esetek a gépjárművezetői vizsgán, amikor a vizsgázókat csak abban az esetben hajlandóak átengedni, amennyiben egy bizonyos összeget hajlandóak kifizetni az oktatónak vagy a vizsgabiztosnak.

A probléma súlyosságát még a parlamenti felszólalásra válaszoló Fónagy János államtitkár is elismerte - írta közleményében a párt parlamenti frakciója - ennek ellenére érdemi lépések nem történtek az elmúlt években a jelenség felszámolása érdekében.

Sajnos a kialakult helyzet miatt fennáll annak a veszélye is, hogy ezek a tapasztalatok sokakat elriasztanak a jogosítvány megszerzésétől, vagy épp jóval több próbálkozás után sikerül csak megszerezni a jogosítványt. Ez persze komoly pluszterheket jelent a vizsgázóknak az egyébként sem olcsó eljárás mellett. Természetesen nem lehet általánosítani, mert ez a bűncselekmény csak a területen dolgozók egy részét érinti, de ez a korrupt réteg a tisztességes többség hírnevét is rontja, ezért nem csak a vizsgázók, hanem az ő érdekük is ennek a bűncselekménynek a visszaszorítása - olvasható a Jobbik közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.