Az USA segítségével lepleződik le a Fidesz játszmája - ebben bízik a Jobbik

A Jobbik reméli, hogy az amerikai hatóságok fényt derítenek arra, mely politikai pártokat támogatja Európában Oroszország, és lelepleződik a Fidesz aljas politikai játszmája, hogy a Kovács Béla elleni vádakkal kizárólag a saját korrupciójáról akarja elterelni a figyelmet.

A brit The Telegraph című lap arról ír, nagyszabású vizsgálatot indít az amerikai hírszerzés arról, hogy mely európai pártoknak nyújtott titkos támogatást Oroszország az elmúlt évtizedben. A lap szerint azonosítottak ilyet Magyarországon, Franciaországban, Hollandiában, Ausztriában és Csehországban.

A Fidesz-közeli Magyar Idők napilap szerint - bár a The Telegraph nem nevezi meg - Magyarországon a Jobbikról lehet szó. Európai parlamenti képviselőjüket, Kovács Bélát tavaly decemberben gyanúsították meg az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel.

Erre reagálva közleményt adott ki a Jobbik, amelyben Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő reményének ad hangot, hogy az amerikai hírszerzési jelentés mielőbb nyilvánosságra kerül, és általa fény derül az igazságra. Gyöngyösi szerint az igazság pedig az, hogy a Fidesz aljas politikai játszmájáról van szó, amellyel kizárólag a saját korrupciójáról kívánja elterelni a figyelmet.

A Jobbik felkéri Oroszországot, hogy ők pedig saját hírszerzésük jelentéseit hozzák nyilvánosságra arról, hogy mely európai pártok élveznek amerikai támogatást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.