Jobb a levegő Nyíregyházán és Debrecenben

Súlyos levegő-szennyezettségi adatokat mértek a hét elején Nyíregyházán és Debrecenben, de hét végére jelentősen javult a helyzet.

Tájékoztatási küszöbérték alá csökkent a szálló por légköri koncentrációja Nyíregyházán - közölte a városháza sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel. Parillák Gabriella elmondta, a Széna téri mérőállomás szombaton a 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbérték alatti koncentrációt mért, ami ezen a napon 52,6 mikrogramm volt.

A meteorológiai előrejelzések szerint hétvégén egy-egy frontzóna vonul át az ország felett, a több helyen feltámadó élénk szél az ország döntő részén javulást hoz a légszennyezettségi értékekben. Nyíregyházán múlt szombat óta voltak magasak a légszennyezettségi értékek, a szálló por koncentrációja több napig a 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket is jóval meghaladta.

Ugyancsak súlyos levegőszennyezettségin adatokat mértek az Észak-Alföld régió másik nagyvárosában, Debrecenben, ahol Kósa Lajos polgármester a hét elején arra kérte a lakosokat, hogy ha lehetséges, inkább a közösségi közlekedést válasszák a saját járműveik helyett. A hát végére Debrecenben is tisztább lett a levegő, a szálló por koncentrációja csökkent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.