JESZ a laikusoknak

Százhúsz millió forintos pályázattal népszerűsítené az Egészségügyi Minisztérium a laikus életmentést. A program a diákok lelkiismeretére apellálva azt tudatosítaná, hogy mindenki felelős önmagáért, társaiért és alkalomadtán legyen felkészült az újraélesztésre.

A kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívhalál esetén az életmentés lehetősége annak kezében van, aki jelen van és tud segíteni. Ezért is lett a program jelmondata: „Te vagy jelen, te tudsz segíteni!" A mintaprogram legfontosabb eleme a laikus életmentés elsajátításának népszerűsítése, társadalmasítása.

Ennek egyik eszköze a közép- és felsőfokú oktatási intézmények oktatási programjába történő integrálás, a másik pedig a nyilvános helyeken a laikus elsősegélynyújtók számára is hozzáférhető félautomata defibrillátorok telepítése. A JESZ program keretében lehetőség nyílik eszközbeszerzésre a laikus életmentés képzéséhez, az eszközök használatát szolgáló oktatáshoz valamint a fél automata defibrillátor nyilvános helyen történő kihelyezésére, üzemeltetésére.

A pályázat keretösszege 120 millió forint, pályázhatnak közép- és felsőfokú oktatási intézmények valamint társadalmi szerveztek, költségvetési szervek, jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok. A pályázat beadási határideje 2009. június 16. További részletek a www.eski.hu és a www.eum.hu honlapokon találhatók.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.