Jelképes árú telkek a nagycsaládos lakásépítőknek

Nagy az érdeklődés Baranya megyében is a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt. Hargitai János, a mohácsi választókerület országgyűlési képviselője a Pécsi Újságnak úgy nyilatkozott, nem tart attól, hogy a telekárak elszabadulnának a támogatás következtében, sőt ellenkező folyamat is beindulhat.

Néhányan persze jó üzletet látnak a kedvezményben, mondta Hargitai, kiskapu lehet, ha valaki a támogatással vett új lakást rövid időn belül eladja, vagy éppen trükközik a számlákkal. Egyes telektulajdonosok pedig arra játszhatnak, hogy mivel a vevőknek több a pénzük, magasabb összegért is megveszik az építési területet - így jóval többet kérnek az ingatlanukért.

Hargitai, a mohácsi választőkerület kereszténydemokrata országgyűlési képviselője azonban nem számít arra, hogy elszabadulnának a telekárak - írja a Pécsi Újság.

- Baranya alapvetően aprófalvas, kisvárosias világ. A telkek jó részét az önkormányzatok kínálják, tehát nem az a meghatározó, hogy magánember adja el azokat. Az önkormányzatok természetesen nem fogják felemelni az árakat azért, hogy nagyobb bevételhez jussanak, hiszen számukra az elsődleges cél, hogy a fiatalok az adott településre költözzenek. Több helyről is hallani, hogy gyakorlatilag jelképes összegért kínálják a telkeket a helyhatóságok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.