Jelentősen drágulhat a távfűtés Budapesten

Drasztikusan, évente akár húszezer forinttal is drágulhat a távfűtési díja Budapesten, miután a Főtáv beszállítója, a BE Zrt. a jövőben nem biztosítja a Főtávnak 2009. január 1-től nyújtott hődíj-kedvezményt.

A Budapesti Erőmű Zrt. (BE Zrt.) és a Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Zrt. között létrejött megállapodásnak köszönhetően a Főtáv 2009. január 1-jétől Gigajoul-onként (GJ) átlagosan 200 forint kedvezményt biztosított lakossági fogyasztóinak.

Drasztikusan, évente akár húszezer forinttal is drágulhat a távfűtési díja Budapesten
Kocsis Zoltán 2011.01.03. Digitális 2011. január3. Székesfehérvár. A Vásárhelyi úton reggel 8-tól kikapcsolták a lakások távfűtését, több mint 300 lakás maradt meleg nélkül. Fotó: Kocsis Zoltán

Mivel a BE Zrt. 2011. január 1-től a hődíj-kedvezmény fedezetét már nem folyósítja a távhőszolgáltatónak, ezért Főtáv 2011. március 1-től a kedvezményt nem tudja tovább biztosítani a fogyasztók számláiban – áll a társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Budapesti Erőmű a villamosenergiát hőenergiával kapcsoltan termelőket érintő támogatás változásaira hivatkozva szüntette meg a hődíj-kedvezményt. Főtáv az elmúlt bő két évben a BE Zrt.-től kapott  árengedményből összességében mintegy négymilliárd forint hődíj-kedvezményben részesítette a budapesti lakossági fogyasztókat.

Ez a 26 hónapon keresztül nyújtott kedvezmény lakásonként átlagosan mintegy 17-20 ezer forint megtakarítást jelentett egy fővárosi távfűtéses lakásban élő családnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.