Jégpályákat zárnak be a Balatonon, de öbölátcsúszás lesz

A havazások miatt ideiglenesen bezárták a siófoki és a keszthelyi jégpályát, BalatonátCsúszás helyett badacsonyörsi öbölátcsúszást terveznek.

Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat szakértője közölte, hogy Siófokon a nagy havazás és a hó alatt vizessé vált jég miatt átmenetileg bezárták a kijelölt jégpályát. Keszthelyen amiatt zárták be a pályát, mert a szél visszahordja a havat rá, így nem lehet megfelelően takarítani. Balatonfüreden folyamatosan takarítják a jégpályát, és korcsolyázó-sávokat alakítottak ki, és megtartják a balatonalmádi jégpályáján a vasárnap koradélutántól tervezett játékokat, versenyeket is forralt bor kíséretében.

Kardos Gábor a balatoni vízi rendészet által életveszélyesnek minősített BalonátCsúszás főszervezője elmondta, a szombati napon még csak hegymászók vizsgálták a jeget Badacsony és Fonyód között, és megállapításaik szerint a parttól távolabb vastagabb és egyenletesebb, tehát biztonságosabb a jég. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a programterv körül kialakult, szerinte alaptalan hisztéria sokakat elriasztott az eseménytől, aminek az útvonala és az időpontja módosult a nagy havazás miatt.

Beszámolója szerint szombaton mintegy száz ember vett részt a program részeként megszervezett strandkarneválon, amely vasárnap a badacsonytomaji strandon folytatódik. Az újabb tervek szerint a Balatonon való átkelés helyett vasárnap a badacsonyőrsi öblön kelnek át a program szervezői. Kardos Gábor hangsúlyozta, a szigligeti öblön szombaton átkelt csoport nem az ő szervezésükben tette meg a jeges túrát. A badacsonyörsi öblön át vezető, mintegy egy kilométeres távot egy kvázi civil demonstrációként kívánják megtenni, a felesleges félelemkeltés ellen tüntetve.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.