Javul a hóhelyzet Kelet-Magyarországon

Latyakosak, sónedvesek az észak-magyarországi főutak, a mellékutak döntő többsége hókásás, letaposott havas - közölte a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatósága vasárnap délután.

Hajdú-Bihar megyében huszonkét hókotróval takarítják és sózzák az utakat, amelyek általában hókásásak, sónedvesek vagy letaposott hóval vannak borítva; járhatatlan út a megyében nincs - mondta a Magyar Közút Kht. területi ügyelete vasárnap délután.

Jóllehet folyamatosan esik a hó a megyében, ugyanakkor a látási viszonyok jók. Az autópályák és a főutak az utóbbi egy nap alatt esett több mint 20 centiméternyi hó ellenére is mindenhol járhatók, csak az alsóbb rendű utakon maradt vastagabb, letaposott hóréteg. Elzárt település a megyében nincs.

Debrecenben is folyamatos a havazás, az utak azonban mindenhol járhatók. A tömegközlekedésben sem okoz fennakadást a nagy mennyiségű hó, a busz- és villamosmegállókat folyamatosan sózzák és takarítják.

Az észak-magyarországi területeken a látási viszonyok általában jók, szélcsend van, így nem kell a térségben hóátfúvásokra számítani. Korábban a Szikszó és Alsóvadász közötti útszakaszon kisebb hóátfúvást okozott a szél, de azt már eltakarították. Mintegy hetven gép takarítja a térség útjait, bár a hó ott már nem esik.

Borsod-Abaúj-Zemplénben nincs elzárt település, minden út járható.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.