Jávor már látja a Fidesz Tocsik-ügyét

Beadvány érkezett az Európai Unió csalás és korrupcióellenes hivatalához az uniós területalapú támogatások pártfinanszírozási célú felhasználása miatt – adta hírül Jávor Benedek a saját blogján. Az LMP frakcióvezetője szerint az esetleges vizsgálattól függetlenül a földügyek "új Tocsik-ügyként" ráéghetnek az Orbán-kormányra.

"Ma az uniós földtámogatási pénz megszerzése a legnagyobb üzlet. Hasonlítsa össze a két eltérő politikai kötődésű kör részesedését ebből a tortából. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatai szerint csak tavaly a közvélekedés alapján a szocialista érdekkörhöz sorolt Leisztinger Tamás agrárcégei hatszázhatvankilencmillió forintot tettek zsebre, a fideszes érdekkörhöz tartozóként elkönyvelt Nyergesék vállalkozásai pedig egymilliárd-nyolcvankilencmilliót" - az idézet Ángyán Józsefnek az fn.hu számára adott interjúból való, amit Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője idézett fel a saját blogján.

Mint írta, azért, mert "egy ismerősömnek ezzel az interjúval telt be a pohár, és bejelentést tett az OLAF-nál, az Unió csalás és korrupcióellenes hivatalánál, a KAP területalapú támogatások pártfinanszírozási célra való felhasználása miatt. A beadvány itt olvasható (angolul).

Jávor szerint egyelőre nem tudni, hogy a bejelentés alapján az OLAF kezdeményez-e majd eljárást, és ha igen, tud-e bizonyítékot találni az agrárpénzek pártfinanszírozási felhasználására, de az látszik, hogy a földügyek egyre inkább ráégnek a Fideszre, és könnyen az Orbán-kormány Tocsik-ügyévé válhat ez a történet – zárul a blogbejegyzés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.