Javaslat Juhásznak: "Kevesebbet kellene drogoznia"

Jelenleg is tart a Kossuth téri csatorna felújítása - közölte az V. kerületi önkormányzat kedden. A kerület arra reagált, hogy Juhász Péter, az Együtt-PM polgármesterjelöltje szerint a választási kampány miatt nem újítanak fel - közegészségügyileg kockázatos módon - egy rossz állapotú csatornát az V. kerületben.
Az önkormányzat közleménye szerint az ellenzéki politikusnak "kevesebbet kellene drogoznia, és akkor kevesebb ostobaságot állítana".

Kifejtették: a fővárosban a csatornák a Fővárosi Csatornázási Művekhez tartoznak és nem a kerületekhez. A Balassi Bálint utca a rajta futó villamos miatt a főváros kezelésében van, csupán a járdák tartoznak a kerülethez.

A közlemény ismertetése szerint a csatornázási művek jelenleg is végzi a Kossuth tér alatti műemlék szennyvízcsatorna felújítását, előre tervezett módon. A csatorna egyáltalán nem szivárog, ez egy tervezett felújítás - emelték ki, hozzátéve: a javítás nem igényel teljes felületű útbontást, csak a lejáratoknál bontanak néhány négyzetméternyi útfelületet, a munkások pedig belülről végzik a felújítást egy speciális felszerelésben. A többi területre a felszerelések elhelyezése és a csatornák építésére használt anyagok tárolása miatt van szükség.

A kerületi önkormányzat jelezte: az érintett csatorna egyik ilyen lejárata a Balassi Bálint utca és a Steindl Imre utca sarkán van, itt bontottak úttestet, de nem a Balassi utca, hanem a Kossuth tér alatti csatornaszakasz javítása zajlik. Hozzátették: a hírekkel ellentétben a munka nem állt le szeptember 15-én, hanem jelenleg is tart, a belvárosi önkormányzat mindössze annyit kért, hogy a járdákon az építőanyagok tárolását minél előbb fejezzék be. Ezt megtették, ugyanakkor a második szakaszban - október második felétől - ismét ott tárolják majd az építőanyagokat.

"Juhász Péternek ma Falus Ferenc óbudai gázgyári sajtótájékoztatójához hasonlóan sikerült bolondot csinálnia magából, és ezzel is fényesen bizonyította alkalmatlanságát még a polgármesterjelöltségre is" - fogalmazott a közlemény.

Kitértek arra is: noha a Kossuth tér lezárása miatt jelentősen csökkent a forgalom az Olimpia Park környékén, kialakítanak a park két sarkán gyalogátkelőket, amelyeket külön kellett engedélyeztetni, mivel a Balassi Bálint utca - a járdák kivételével - a fővárosi önkormányzat kezelésében van. A gyalogátkelőhelyekről a tervek elkészültek, az engedélyezés folyamatban van, a kivitelezés novemberben várható - írta az önkormányzat, megjegyezve: ezt az Együtt-PM jelöltje is tudhatná, ha megkérdezte volna a képviselő-testületben ülő szocialista képviselőket, akik "elvileg a szövetségesei".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.