Január 20-ig biztosan Bell marad a budapesti nagykövet

Az elnökválasztás után benyújtja lemondását a Egyesült Államok budapesti nagykövete. Colleen Bell a Figyelőnek adott interjújában azt mondta:

Addig szeretnék maradni, amíg csak lehet. Természetesen az elnököt szolgálom, január 20-án a többi nagykövettel együtt én is benyújtom majd a lemondásomat.

Bell szerint az új amerikai elnök dönt majd arról, hogy azonnal elfogadja-e a lemondást, vagy az új nagykövet kinevezéséig átmenetileg megtartja a pozícióban.

A nagykövet azt állította az újságnak, hogy nagyon élvezi a budapesti munkát. Ezzel lényegében cáfolta a Magyar Nemzet pár héttel ezelőtti állítását, hogy Bell „belefáradt" a kapcsolatok egyengetésébe, ezért már itt is hagyta Budapestet.

Nagyköveti posztokat az USA gyakorlata szerint a fontos országokban karrierdiplomaták, a kevésbé jelentősekben pedig politikai kinevezettek töltenek be. Utóbbiakat az elnökváltásokkor rendszerint lecserélik az új elnök új politikai kinevezettjeire, általában az aktuális elnökválasztási kampány támogatóira. Valószínűleg ez a sors vár Bellre is, aki még Barack Obama bőkezű adománygyűjtőjeként kapta meg a budapesti követséget, ami a város szépsége és élhetősége miatt a régió egyik legnépszerűbb célpontjának számít a politikai kinevezettek körében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.