Távozik a Class FM-től Csiszár és Jáksó

Közös megegyezéssel áll fel a rádió két legnépszerűbb műsorvezetője. Csiszár Jenő szerint maga döntött a távozás mellett, jó kapcsolata volt a munkatársaival.

"Új kihívásokat keresve, közös megegyezéssel távozik a Class FM-ből Csiszár Jenő és Jáksó László" - közölte szerkesztőségünkkel a rádiótársaság médiapartnere.

Császár Anna, a Red Lemon PR csoportvezetője arról tájékoztatott: Csiszár Jenő és Jáksó László öt év után, 2014 szeptemberétől közös megegyezéssel távozik a Class FM-ből. A két műsorvezető a 2009. novemberi indulás óta meghatározó tagja volt a csapatnak, munkájukkal nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Class FM hazánk leghallgatottabb rádiójává vált.

„Jáksó László, Csiszár Jenő és a Class FM közös megegyezéssel döntött úgy, hogy a műsorvezetők öt év közös munka után új kihívások után néznek. A rádió további sok sikert kíván nekik, és köszöni elévülhetetlen érdemeiket abban, hogy a Class FM-et 2,6 millióan hallgatják naponta".

A Class FM-en augusztus végétől hétköznap délutánonként 15:00-tól 20:00-ig Vágó Piros, este 20:00-tól pedig Szani Roland szórakoztatja a hallgatókat.

Jáksó és Csiszár távozásának híre már egy hete közszájon forog médiás berkekben, több lap meg is szellőztette a hírt. A comment:com augusztus 11-én arról írt, hogy Jáksóékat kirúgták, ezt azonban a rádiótársaságnál nem erősítették meg. A szakblog egyik forrása úgy jellemezte Csiszárt, hogy „nem kifejezetten kenyérre kenhető típus”, és ez számos munkahelyi súrlódáshoz vezetett, amit egy idő után a rádió vezetősége már nehezen tűrt. Jáksóról pedig azt írták, hogy közismerten jó viszonyt ápol Habony Árpáddal, „sokáig nem merték kirúgni a rádióból, mert féltek, hogy majd fentről lesújt a kalapács, most viszont a reklámadó kivetése után, ami a Class FM-et is érinti (márminthogy befizető lesz), úgy vannak vele, hogy itt a nagyszerű alkalom a rezsicsökkentésre, és megválnának a 2009 óta a Class FM mellett dolgozó rutinos műsorvezetőtől is”.

Jáksó akkor nem nyilatkozott érdemben, csak annyit árult el, hogy jól van és nem kell aggódni érte.

Csiszár Jenő pedig a Class FM közleményét követően állt a nyilvánosság elé, indoklása szerint azért, mert valótlanságok jelentek meg a távozásával kapcsolatban.

"2009-ben egy nehéz,de szakmailag hatalmas kihívást jelentő feladatot kaptam néhány munkatársammal: kiélezett versenyhelyzetben rakjunk össze egy piacvezető rádiót, ahol legyek műsorvezető és társ-programigazgató. Mostanra a ClassFm napi 2.5millió hallgatóval az ország leghallgatottabb, piaci szempontból megkerülhetetlen média felülete lett. Szakmai életem csúcs 5 évén vagyok túl, de az elmúlt időszakban azt éreztem hogy már fogy a motiváció,ezért úgy döntöttem hogy váltok, és új kihívást keresek. Az egész eddigi életemet az mozgatta, hogy egy feladatot csak addig szabad csinálni amíg 100%-ban leköt, motivál mert így tudom a legtöbbet adni! Döntéseimet pedig magam hozom meg! Engedtessék meg hogy ezt a nyilvánosság kizárásával, újságírók, bloggerek hivogatása és szivárogtatás nélkül tegyem meg ,még akkor is ha nem ez a divat nálunk!" - írta Csiszár Jenő.

A munkatársaival való kapcsolatai megromlásáról nem tud, tette hozzá, azzal, hogy mint minden munkahelyen, náluk is különböző személyiségek dolgoznak, más más jellemmel, így előfordulhat hogy nem mindenkivel volt baráti a kapcsolata. Arra reagálva pedig, hogy kirúgták volna, ahogy azt a Comment:com tudni véli, Csiszár azt reagálta: "Sajnálom, de nem tudok most sem szenzációval, szaftos sztorival szolgálni a médiának. Bocs, de simán csak "közös megegyezéssel", a rádió vezetőségének segítségével és megértésével – az volt a szándékom hogy csendesen – elhagyom 5 év után az ország első számú rádióját a ClassFm-et. Ez csak egy munkahely váltás, ami persze mind a két félnek nagyon nehéz, és szomorú döntése volt."

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.