Jáksó László megtalálta a valódi bűnöst

Kern András nem hagyta szó nélkül Jáksó letiltott interjúját. A tévés nem volt humoránál.

"Az újságíró azt tudja megírni, amit megért" - mondta Jáksó László (elmondása szerint Váncsa Istvánt idézve) a vasárnap esti Heti hetesben, miután Kern András felhozta a Magyar Narancsban megjelent letiltott interjúját. A közszolgálati tévé alacsony nézettségét is tovább rontó szappanopera, a Marslakók ötletgazdája és producere nem tagadta, hogy nem járult hozzá az interjúhoz. Állítása szerint a hetilap újságírója az ő szavait ugyan helyesen adta vissza (például: "kikérem magamnak, nem szart gyártunk!"), de a kérdéseit megváltoztatta. Így alakulhatott ki, hogy "kutyahús evésébe" keveredett, mikor nem is arra válaszolt, ami kérdés a cikkben olvasható.

Jáksó László és Böröcz István a Marslakókat ünneplik
2012. február 20. Marslakók egy internetes újság szerkesztőségének mozgalmas életét dolgozza fel. Napi sorozat a köztévében. MTV, köztelevízió. MTVA. Jáksó László a Marslakók Produkciós Kft. tulajdonosa. Sajtótájékoztató. Fotó: Kurucz Árpád

Az interjúban egyébként nem a szerző, Iványi Zsófia hozza fel a szappanopera jelentős gyártási költségét, hanem Jáksó László, aki cáfolni akarja először, hogy kétmilliárd forintról lenne szó, hiszen mindössze 5,9 millió forintba kerül egy epizód. Iványi itt közbeszúrja, hogy ez a berendelt epizódokkal megszorozva összesen kétmilliárdnál is többre jön ki, mire Jáksó azt tudja elmondani, amire felhívták a figyelmét, és bevallja a milliárdos tételt.

Miután Jáksó a Heti hetesben közölte, hogy "az újságíró azt tudja megírni, amit megért", kapott egy kisebb tapsot, majd a papírjába hajolt, és felolvasta a következő hírt. A hírt, amit egy újságíró írt abból, amit megértett, a hírt, amiből a Heti hetes él.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.