Izzasztja a hideg a mentőket

Terepjárókat és mentőhelikoptereket is szolgálatba állított az Országos Mentőszolgálat, hogy a rendkívüli időjárással összefüggő eseteket mielőbb el tudják látni. Az elmúlt 24 órában 2800 alkalommal riasztották a mentőket – tudta meg a Népszabadság Győrfi Pál szóvivőtől.

Alaposan megizzasztja a mentőket a hideg időjárás: egyetlen nap alatt 50 embert szállítottak kórházba kihűlés, fagyás miatt, tíz alkalommal pedig szén-monoxid-mérgezés miatt kellett segíteniük. Két emberen már nem lehetett segíteni, a mérgezés halálos volt. A mentők ezért ismét arra kérik a lakosságot: ellenőrizzék, ellenőriztessék fűtőberendezéseik üzembiztosságát, aki teheti, szerezzen be szén-monoxid-riasztó berendezést.

A jeges, csúszós utak miatt pedig mind több a baleset, a ficammal, töréssel járó esetek. 

A mentők továbbra is teljes készültségben vannak, országszerte 743 mentőegység személyzete, mintegy 1 700 mentődolgozó vesz részt az ellátásban, munkájukat 60 terepjáró képességű mentőgépkocsi és mentőhelikopterek segítik. Az autóval útnak indulók készüljenek fel a megnövekedett féktávolságra, a csúszásveszélyre, fokozottan figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre is!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.