Izsákon az élet velejárója volt, hogy a rendőröknek eljárt a keze?

Élvezettel ütöttek – állítja a Blikk tudósítása szerint egy fémtolvajlással gyanúsított férfi azokról a rendőrökről, akik később halálra vertek egy férfit, mert állítólag motoros fűrészt lopott.

Nem Bara József volt az első áldozata azoknak az izsáki rendőröknek, akik még áprilisban verték halálra a fűrészlopással vádolt orgoványi férfit. Az ügyészségre több feljelentés is érkezett őrszobán ütlegelt gyanúsítottaktól – írja a Blikk.

A két rendőr, B. Viktor és B. Csongor járőr a lap szerint nem kapott feddést a feljebbvalóktól. A környékbeliek már az élet velejárójaként fogadták el, hogy olykor eljár a kezük. A Blikk megtalálta azokat az áldozatokat, akik szintén megszenvedték a két zsaru intézkedését.

– Engem azzal hívtak fel, hogy meglett az elveszített pénztárcám, átvehetem az izsáki őrsön – állítja Tibor. A fiatalembert azonnal meggyanúsították azzal, hogy a tárcában talált növényi törmelék marihuána, habár a gyorsteszt is kimutatta, hogy nem kábítószer, hanem mindössze gyógyteáról volt szó.

– Megbilincseltek, és bevittek az irodába, ahol vallomást kellett tennem. Egyszer csak behúzták a függönyt, B. Viktor pedig méregetett egy darabig, majd gyomorszájon vert – állította Tibor. Az ágasegyházi fiúnak korábban volt már nézeteltérése B. Viktorral, aki állítólag megfenyegette, amiért a tanyája előtt pöfögött el a régi Ladájával.

Az őrszobán Tibor szerint megosztották a feladatokat: Viktor a gyomorszáját, Csongor a bordáját verte, „mindig ugyanazon a ponton, hogy jobban fájjon".

– Élvezettel ütöttek, közben szidtak, amikor elestem, a hátamra ugrottak. Hiába könyörögtem, nem hatotta meg őket. Csak akkor függesztették fel a verést, amikor Viktor megéhezett, és kiugrott a hamburgereshez. Végül behoztak egy ittas sofőrt, onnantól vele foglalkoztak – panaszolta Tibor.

Tibornál is rosszabbul járt március végén Rapi Gábor. Őt fémtolvajlás miatt vitték be, s a fiatalember nem is tagadta a gyanúsítást. Ennek ellenére állítása szerint a lábát is összekötözték a rendőrök, majd bántalmazni kezdték. Látlelete arról tanúskodik, hogy több, tenyérnyi vérömleny keletkezett a testén, míg bordái felett egy feltehetően gumibottól származó bevérzés látható. Elmondása szerint amikor inni kért, leöntötték vízzel, majd az éjszakai fagyban kirakták az izsáki őrs elé, ahonnan tíz kilométert kellett megtennie hazáig egy szál vizes pólóban.

A két fiatalember ügyét a Blikk szerint Bara József halálesetével együtt tárgyalja majd a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.