Összejött a tízezer aláírás Iványi Gábornak

Határidőre több mint tízezren nyilatkoztak arról, hogy tagjai a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek – tájékoztatta szerkesztőségünket Iványi Gábor lelkész, a szervezet vezetője. A felekezet honlapját közben hackertámadások érték.

A fideszes többségű Országgyűlés – más vallási közösségek mellett – az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől is megvonta az egyházi státuszt. Az egyházi törvényt az Alkotmánybíróság kétszer is visszadobta, a jogszabály sok változáson ment át. A mostani állás szerint tízezer tagot kell igazolniuk azoknak a felekezeteknek, amelyek egyenlő jogokat szeretnének élvezni a parlament által már elismert egyházakkal.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség korábban nem vezetett hitelesített tagjegyzéket. A körülményekre tekintettel Iványi Gábor azt kérte az érintettektől, töltsenek ki egy nyomtatványt, amivel deklarálják, hogy a testvérközösség tagjainak tekintik magukat.

Az egy hónapos határidő szeptember 30-án, hétfőn járt le. Iványi Gábor tájékoztatása szerint „bőven összegyűlt” a tízezer aláírás. A hitelesítést közjegyző végzi, aki a munka befejezése után nyilatkozik a pontos számról. Iványi Gábor a közjegyzői nyilatkozatot fogja átadni az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a neveket és személyes adatokat tartalmazó nyomtatványokat nem.

Az óvatosságot – folytatta – az is indokolja, hogy az aláírások gyűjtésének heteiben hackertámadások érték a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség honlapját. Az oldalt nem sikerült megbénítani, de az jól látszik, hogy valakik mindenképpen szerették volna megakadályozni a tízezer támogató összegyűjtését – jelentette ki Iványi Gábor.

A lelkész megjegyezte: bár nekik összejött az elegendő aláírás, félő, hogy más kisebb vallási közösségek nem jártak eredménnyel. A már elismert egyházaknak nem kellett ilyen feltételeknek eleget tenniük, Iványi Gábor méltatlannak tartja, hogy a többiektől ezt megkövetelték.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.