Ivády és Molnár együtt tesz be Orbánéknak?

Közös módosító javaslatokat fog beterjeszteni a Parlamentnek az LMP-ből kiugrott Ivády Gábor és a jobbikos támogatással nyert független képviselő Molnár Oszkár - tudta meg a Népszabadság. A két politikus a tisztességes képviselőség jegyében megtiltaná, hogy olyan jusson be listáról a T. Házba, aki nem dolgozott legalább öt évet.

Lázár János fideszes frakcióvezető a napokban tette világossá, hogy a kormányzópártok változtatni akarnak a képviselői javadalmazásokon és jogosítványokon – az átláthatóság és hitelesség jegyében.

Lapunk információi szerint két független honatya: az LMP-ből korábban dobbantó Ivády Gábor és a jobbikos támogatással mandátumhoz jutott Molnár Oszkár közösen terjeszt be módosító javaslatokat a képviselői összeférhetetlenséggel és jogokkal kapcsolatban.

Úgy tudjuk, hogy elképzeléseik három fő tételre építkeznek: egyfelől megtiltanák, hogy a parlamenti képviselők bármilyen más kereső tevékenységet folytathassanak. Szintén szerepel a javaslatukban, hogy a jövőben a kormánytagok - így a miniszterek és államtitkárok - ne legyenek egyúttal parlamenti képviselők; a két tisztség legyen összeférhetetlen. A harmadik tétel pedig megtiltaná, hogy olyan személy szerezzen listáról parlamenti mandátumot, akinek nincs legalább öt év munkaviszony a háta mögött.

Mint ismert, korábban épp Orbán Viktor kormányfőt és a Fidesz meghatározó politikusait támadták azzal, hogy az egyetemi évek után nyomban parlamenti székhez jutottak, azaz "egy percig sem dolgoztak" a képviselői karrierjük megkezdése előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.