Ittasan borult fel autójával a tábornok

Nem ez az első ügye a rendelkezési állományba helyezett Nagy Péter rendőr tábornoknak, a másik sokkal kínosabb volt.

Ittas járművezetés vétsége miatt nyomoz a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség Nagy Péter dandártábornok ellen, aki hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint január 31-én az M0-M2 autópályák kereszteződésében szolgálati személygépkocsijával megcsúszott, szalagkorlátnak ütközött és felborult. Úgy tudni, a helyszínre érkező rendőröknek a tábornok nem engedte meg, hogy megszondáztassák.

„Volt ott egy kis huzavona”, ismerte el egy rendőrségi forrásunk, hozzátéve, hogy az autópálya-rendőrök végül a tábornokot kettős vérvételre előállították. A vérvétel eredményét az ügyészség egyelőre nem hozta nyilvánosságra, „folyosói” szóbeszédek szerint azonban a tábornoknál igen erős, három ezrelékhez közelítő ittasságot állapított meg a vérvizsgálat. Ha ez igaz, akkor a tábornok „atom részegen” vezette autóját.

Nagy Péter jelenleg még rendelkezési állományban van, de nemrég munkavégzésre a Gazdasági Versenyhivatalba vezényelték, ahol a bűncselekménygyanús esetek kiszűrésének irányítása és a rendőrséggel való kapcsolattartás a feladata. Korábban dolgozott a Központi Bűnügyi Igazgatóságon Kiss Ernő egyik nem közvetlen beosztottjaként, majd a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságon szolgált.

Rendőrségi források szerint Nagynak volt már egy autós ügye, bár az nem ittas vezetés, sokkal kínosabb volt (el is tusolták), és sokkal nagyobb veszélyt is jelentett. Az ezredfordulón trükkös tolvajok nekikoccantak a szolgálati autójának, s míg ő a baleset okozójával perlekedett, annak társa egyszerűen beült a volán mögé és elhajtott. Az ügy azért okozott akkor komoly fejtörést a rendőri vezetésnek, mert Nagy autójában akkor állítólag jelentős mennyiségű titkos irat, fedett nyomozók telefonszámai és más olyan adatok voltak, amelyek az alvilág számára felbecsülhetetlen értéket képviseltek. Mivel az ügyet akkor lenyelték, ma sem lehet tudni, hogyan védte meg az autólopással bajba került nyomozóit a rendőrség. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.