A közrádió tévútra ment hajnali hírei

Sajnálatos módon vasárnap reggel hat órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. Így reagált közleményében a Magyar Rádió Zrt. arra, hogy a műsorvezető nem tudta felolvasni szövege egy részét vasárnap hajnalban. A rádió online hangtárában törölték a reggel hatos híreket az archívumból.

"Sajnálatos módon 2012. április 8-án, vasárnap 6 órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. A Magyar Rádió Zrt. vezetése megértést és elnézést kér mindazoktól, akiket akaratlanul is megsérthettek vagy megbánthattak az elhangzottak." Az Index adta hírül, hogy ezt a közleményt tették fel a közrádió Facebook-oldalára vasárnap este, miután a rádió online hangtárában törölték a reggel hatos híreket az archívumból.

Auth Magda, a reggeli hírblokk alatt többször bakizott, újra meg úja nekifutott a hírek felolvasásának. Egy felvétel szerint a hírolvasó azzal biztatta magát egyik hibája után:, „ne izgulj, ne izgulj, nyugi, nyugi.” A stúdióban ahelyett, hogy lekeverték volna a mikrofonja hangját, úgy próbálták menteni a menthetőt, hogy gyorsan elkezdték felolvasni a sporthíreket.

Az MTVA hétfőn délután a távirati irodán keresztül tudatta, hogy Auth Magda rosszullét miatt hibázott, és jelenleg kórházban kezelik.

Az Index korábban emlékeztetett arra, hogy Auth Magdának már volt egy hasonló ügye, amikor 2002-ben a Bolgár György távozásáról szóló hírt olvasta fel a rádióban, és jól hallhatóan azzal kommentálta, hogy "na végre". A rádió akkor közleményben kért elnézést a hallgatóktól, és elhatárolódott a megjegyzéstől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.