Itt összehasonlíthatja számlaköltségeit

A PSZÁF december közepén számlaválasztási programot indított, mely segítségével könnyen összehasonlíthatók a szolgáltatók.

Egy internetes alkalmazás összehasonlítja a forint folyószámlák, a belföldi bankkártyák és forint pénzforgalmi műveletek kondícióit és költségeit, így próbálnak segíteni az ügyfeleknek – írja a hirado.hu.

– Átláthatatlan és bonyolult a bankok díjszabási rendszere, nehéz a számlacsomagok és a szolgáltatók közötti összehasonlítás, mindez pedig akadályozza a versenyt és a pénzintézetek közötti váltást is. A tranzakciós illeték bevezetése miatt pedig további változások és eltérések tapasztalhatók a pénzintézetek árazásában. Emiatt indította el még december közepén a PSZÁF az internetes honlapján elérhető számlaválasztási programot, amely mindig az aktuális kínálatot tartalmazza - mondta Papp Judit, a Fogyasztópolitikai Főosztály vezetője a Kossuth Rádiónak.

– A program az adott ügyfélhasználati szokásoknak megfelelő átlagos költségeket mutatja, segítségével pedig bankszámlaváltás és -nyitás is kezdeményezhető – tette hozzá.

A számlákhoz kapcsolódó, leggyakrabban igénybe vehető szolgáltatásokat tartalmazó programmal jelenleg több mint 150 bank több száz számlatermékét lehet összehasonlítani. A felügyelet rendelete alapján a pénzintézetek kötelesek folyamatosan szolgáltatni az aktuális adataikat.

Az alkalmazást ide kattintva elérheti!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.