Itt a taxis hiénák aranykora?

A taxisok 72 százaléka megbukott a Budapesti Közlekedési Központ által szervezett ellenőrzések során, mert hamis számlát állított ki, pörgette az órát, esetleg engedély nélkül fuvarozott. A Liberálisok szerint itt a hiénák aranykora.
Az utóbbi hónapokban elérkezett a taxis hiénák aranykora, az Uber kiűzése pedig elmélyítette a problémát – mondta a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke szombati sajtótájékoztatója után az MTI-nek.

Szabadai Viktor kifejtette: az Országos Taxis Szövetség bevallása szerint 150-200 taxis hiéna drogdílerként és futárként működik. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legutóbbi vizsgálatán a taxisok 72 százaléka megbukott, a visszaélések fajtái közé tartozott például a hamis számla kiállítása, az órapörgetés, az engedély nélküli fuvarozás. A BKK 542 esetben vett fel taxisok jogsértése miatt jegyzőkönyvet május-júliusban – ismertette.

A politikus a hiénák elterjedésének bizonyítékaként említette a Sziget fesztiválon történt eseteket is, így például mikor egy taxisofőr megütött egy, a fesztiválról hazafelé tartó ír turistát és elvett tőle 25 ezer forintot.

Az ellenzéki párt változatlanul fenntartja javaslatát, kéri egyebek között a rögzített árak felszabadítását, a piac újraszabályozását és a taxishiéna-terror felszámolását – hangoztatta Szabadai Viktor.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.