Itt a százforintos kenyér

Kenyérbérletet bocsát ki Óbudán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A rászorulók száz forintért vehetnek kenyeret a Zápor utcában.

A III. kerületben élő kisnyugdíjasok és rászoruló családok számára kedvezményes vásárlásra feljogosító kenyérbérletet bocsát ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az egyenként 10 kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására feljogosító bérleteket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a szociális intézményein keresztül juttatja el a támogatásra szoruló embereknek. A jogosultak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Zápor utcai szociális pékségében így 100 forintért vásárolhatnak egykilós kenyeret, vagy 50 forintért juthatnak hozzá egy félkilós cipóhoz.

A Szeretetszolgálat október elsejétől kezdődően havonta ezer kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérletet bocsát ki. A program a III. kerületben működő éttermek támogatásával valósul meg. A kezdeményezéshez csatlakozó vendéglátóegységekben az asztalokra kihelyezett tájékoztató táblák tudatják a vendégekkel, hogy olyan helyen étkeznek, amely rászoruló embereket segít kenyérhez jutni.

A kenyerek a Máltai Szeretetszolgálat szociális pékségében készülnek, ahol megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű emberek dolgoznak. Az itt sütött pékáruk részben a Szeretetszolgálat saját intézményeibe, idősotthonokba és hajléktalanszállókra kerülnek, de más szociális intézmények és a környéken lakók is vásárolnak belőle.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.