Ítélet várható a tankelkötő perében

Ma dönthet a bíróság a tankelkötő ügyében. A 2006-os budapesti zavargásokon történtek miatt a gárdista "tanksofőrt", H. Györgyöt rongálással, közúti veszélyeztetéssel és járműlopással is vádolják.

Várhatóan ma hirdeti ki elsőfokú ítéletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság a tankelkötőként ismertté vált férfi ügyében. H. Györgyöt közúti veszélyeztetés bűntettével, rongálás bűntettével és jármű önkényes elvételének bűntettével vádolják.

2006. október 23-án a rendőrség és a randalírozók összecsapásai során néhányan behatoltak egy, a Városháza parkban megrendezett szabadtéri kiállításon bemutatott régi harckocsiba, azt valamilyen módon beindították, és a rendőrök sorfala felé indultak vele. A tanknéhány lépéssel a rendőrök előtt állt meg.A per vádlottja, H. György - aki az előző tárgyaláson a MagyarGárdaként ismert mozgalom egyenruhájában jelent meg - a bíróságonnem vitatta, hogy ő vezette a tankot.

A férfit eleinte csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították, de bizonyítottság hiányában emiatt megszüntette az eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség még 2007 márciusában. Annak idején a tankelkötésről készült felvételek bejárták a világsajtót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.