Iszapkatasztrófa: még tart a nyomozás

Még tart a nyomozás a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban indított ügyben - közölte Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő az MTI érdeklődésére azt mondta: valójában nem éltek vádemelési javaslattal az ügyészség felé, jelenleg még csak az iratismertetés folyik az ügyben. Ez azt jelenti, hogy az ügy még nyomozati szakaszban van - tette hozzá.

Magyar György, a sértettek egy csoportjának jogi képviselője kedden azt közölte az MTI-vel, hogy befejezte a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldi meg a Veszprém Megyei Főügyészségnek. Az ügyvéd hozzátette: a vádemelési javaslatban halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények szerepelnek. Mint elmondta, a sértettek, akiket ők képviselnek, több tucatnyian vannak; nekik vagy a hozzátartozójuk halt meg, vagy ők maguk súlyosan megsérültek.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Ajka melletti egyik iszaptározójának a gátja tavaly
október 4-én szakadt át. A vörösiszap három települést öntött el: Devecsert, Kolontárt és Somlóvásárhelyet. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint százhúszan megsérültek, több száz ház vált lakhatatlanná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.