Iszapkatasztrófa - az MSZP is parlamenti vizsgálatot sürget

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja és európai parlamenti delegációja összesen kétmillió forintot ajánlott fel az iszapömlés károsultjainak - jelentette be a párt elnöke .

Mesterházy Attila csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: azt kérték levélben a belügyminisztertől, hogy a jövő héten tájékoztassa a parlamenti pártok frakcióvezetőit, pártelnökeit, hogyan áll a kármentesítés. Kérését azzal indokolta, hogy csak a pontos információk ismeretében tudják eldönteni, miként járuljanak hozzá a folyamathoz.

Kérik azt is, üljön össze a parlament fenntartható fejlődés bizottsága és foglalkozzon azzal, mit lehet tenni és hogyan lehet elkerülni a jövőben az ilyen katasztrófákat.

A frakcióvezető jelezte: összeül a szocialista vezetésű fogyasztóvédelmi parlamenti bizottság és megvizsgálja, miként fordulhatott elő, hogy egy ilyen veszélyes üzem esetén tízmillió forint elég volt a biztosításra. Véleménye szerint meg kell nézni azt is, hogy ez a biztosítási rendszer jó-e így és szükség van-e egy értelmezési irányelvre, amit ilyen katasztrófa esetén alkalmazhatnak a biztosítók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.