Ismét ölt a H1N1 vírus

Már 133 áldozata van az A(H1N1)v vírusnak Magyarországon. Ezúttal egy hatvan éves asszony halt bele az újinfluenzába.

Néhány nappal ezelőtt hirtelen lett rosszul lakásában a hatvanéves asszony. A kiérkező mentők ugyan sikeresen újraélesztették, de az eszméletét már nem nyerte vissza a Szegedi Tudományegyetem kórházába sem, ahová beszállították. A légzési nehézségek miatt azonnal gépre tették, tüdőgyulladása miatt vírustesztet végeztek az orvosok, eszerint H1N1 fertőzött volt. Az asszony április negyedikén meghalt - tájékoztatta a Népszabadságot Falus Ferenc országos tisztifőorvos. Ezzel az esettel együtt már 133 áldozata van az A(H1N1)v vírusnak Magyarországon.

Az ÁNTSZ kommunikációs irodája szerint az asszonynak  több krónikus betegsége is volt, a klinika orvosai egyelőre úgy tudják, hogy a nő nem kapott védőoltást.

Továbbra is jelen van az országban a vírus - figyelmeztettek az eset kapcsán a járványügyi szakemberek - és  továbbra is nagyon súlyos megbetegedéseket is okoz, emberéleteket követel. Az ÁNTSZ hivatala ezért ismét emlékeztett arra, aki teheti, vagy még nem kapott, kérje a védőoltást, különösen  a gyermekvállalást tervezőknek, az állapotosoknak, a krónikus betegségekben szenvedőknek ajánlák a betegség megelőzésének ezt a módját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.