Ismerős arcokkal megalakult a Polgári Platform

Polgári Platform néven civil egyesületet hoztak létre volt parlamenti képviselők, ismert közéleti szereplők. Az egyesület a Somogyi Zoltán vezette Szabad Piac Alapítványból nőtt ki, az alapítók között van Kerék-Bárczy Szabolcs korábbi MDF-politikus, Kukorelly Endre József Attila-díjas író, költő, volt LMP-képviselő és Nehéz-Posony Márton ügyvéd.

Az alakulat bemutatkozó sajtótájékoztatóján pártsemleges, civil szerveződésként definiálták magukat, céljukként pedig az alkotmányos demokrácia és a szabadság eszméinek polgári képviseletét, a szélsőségektől mentes középosztály kultúrájának népszerűsítését, a szabályozott, szabad piacgazdaság melletti kiállást és az egyetemes emberi jogok védelmét jelölték meg. 

Az egyesület első akciója egy kampány lesz, "rajtunk múlik" címmel, amivel Kész Zoltán, az egyesület elnöke elmondása szerint arra akarják ráébreszteni az embereket, hogy vegyék kezükbe a sorsukat, vegyenek részt a politikai döntéshozatalban, és menjenek el szavazni 2014-ben. "Erős demokrácia csak akkor működhet, ha minél többen érzik magukénak". Leírása szerint a Polgári Platform semmilyen párthoz nem kötődik, vannak köztük konzervatívok és liberálisok, hölgyek és urak, továbbá "lilák és zöldek".

A platform egyik támogatója Koltai Róbert színész, akinek bevallása szerint az tetszett meg ebben a szerveződésben, hogy hangsúlyozottan nem pártérdekekről szól – "ha eddig megúsztam, ezek után sem szeretnék semmilyen pártba belépni" –, hanem arról, amiről a színházi élet is, vagyis a részvételről.

"Rendkívül csodálkozom, amikor eljön egy-egy szavazás, hogy létezik akár egyetlen ember is, aki nem szeretne dönteni". Koltay ezért mindenkit arra buzdít, pártszimpátiától függetlenül, hogy vegyen részt a közéletben, és menjen el szavazni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.