Iskolai fejrúgás: tart még a vizsgálat

Kizárták a kaposvári Építőipari Faipari Szakképző Iskolából azt a 16 éves roma tanulót, aki fejbe rúgta egyik osztálytársát.

A fegyelmi tárgyalásra okot adó bűncselekmény még szeptember közepén történt. Mint arról írtunk, az iskola egyik első osztályában több roma diák körbevett egy hungarista eszmékkel szimpatizáló fiút, s azt kérdezték tőle, hogy utálja-e a cigányokat. A fiú igennel válaszolt, mire az őt körbevevő csapat fenyegetőn dulakodni kezdett vele.

Az óraadó tanár közbelépett, ám később, a folyosón az egyik diák fejbe rúgta hungarista fiút, aki emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A fiú anyja feljelentést tett, s a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés kísérletének gyanújával indított vizsgálatot. A főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a nyomozás még tart, így arról egyelőre nem adhatnak felvilágosítást. A szóvivő annyit elárult, hogy a dulakodásban részt vevő tanulók és az eset tanúinak vallomása ellentmondásos, ezért jelenleg még korai arról beszélni, hogy hányan és mivel lesznek gyanúsítva, illetve, hogy a bántalmazásnak volt-e rasszista indítéka.

Az iskolában viszont lefolytatták már az ügy kapcsán indított fegyelmi vizsgálatot, s azt a fiút, aki fejbe rúgta osztálytársát, kizárták az intézményből. Szalai Bernát, az iskola igazgató-helyettese elmondta, hogy a rúgást a folyosó kamerája rögzítette, s az elkövető elismerte a bűncselekményt. Ha a rendőrségi nyomozás bebizonyítja, hogy a kizárt fiú társai is részt vettek a bűncselekményben, akkor az iskola ellenük is fegyelmit indít, és - várhatóan - őket is eltávolítják az intézményből.

Egyébként a bántalmazott fiú sem maradt abban az osztályban, ahol kezdte a tanévet, mivel saját kérésére áthelyezték őt egy másik tanulócsoportba. Az eset óta az igazgató-helyettes szerint nem érte fenyegetés a fiatalembert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.