Interaktív "fogadószobát" nyitott Győr

Belsőépítészi szempontból is izgalmas közösségi térben, kétszintes korszerű látogatóközpontban fogadja a városba érkezőket a Rába-parti megyeszékhely.

Az országban egyedülálló interaktív turiasztikai létesítményt adtak át Győr belvárosának szívében. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb vidéki városa "méltó fogadószobában" akarja tájékoztatni a településre érkezőket, mondta el érdeklődésünkre a látogatóközpont szerepéről Borkai Zsolt polgármester.

A központot egy meglévő épületben 277 millió forintból alakították ki. A pénz jelentős részét a város önkormányzata és a győri kistérségi társulás pályázati támogatásból nyerte.

Sándor János építész, a létesítmény tervezője portálunknak úgy fogalmazott: technikai lehetőségeiben is rendkívül korszerű, színes, vonzó teret akartak kialakítani. A látogatóközpont önmagában is barátságos, marasztaló hangulatot teremt a városba érkezőknek. 

Az épületben "egy innovatív nagyváros lüktető képét" szeretnénk bemutatni, fogalmazott Bolla Péter, az önkormányzat kabinetfőnöke. Az ide érkezők modern fali számítógépen teremthetnek kapcsolatokat, felmehetnek a közösségi hálóra, útra kelhetnek egy vizuális szigetközi biciklitúrára, de kölcsönözhetnek is kerékpárokat, belépőket vásárolhatnak, a több nyelven beszélő munkatársak pedig programokat ajánlanak, s útbaigazítják az embereket. A kényelmes pihenősarkok pedig a ráhangolódást segítik.

A létesítményben kamarakonferenciákra alkalmas kis terem is helyet kapott.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.