Ingyenes vezeték nélküli internet a XIII. kerületben

Szerdától a XIII. kerület hat közterületén és közintézményében ingyenes vezeték nélküli internet-szolgáltatáshoz juthatnak a Kerületi Kártyával rendelkező helyi lakosok.

Térítésmentes vezeték nélküli internet- (WiFi) szolgáltatást nyújt a XIII. kerület hat közterületén és közintézményében a Kerületi Kártyával rendelkező lakosainak. A rendszert szerda délelőtt Tóth József polgármester indítja el a Radnóti Miklós Művelődési Központban újonnan felavatott Őszikék nyugdíjas klubban. A fejlesztés költsége 25 millió forint volt, melyet az önkormányzat finanszíroz, így a kerületiek mintegy 10 százaléka juthat ingyen a korszerű szolgáltatáshoz - tájékoztatta lapunkat a városrész.

Eszerint az önkormányzat Közösen a XIII. kerületért elnevezésű programja a hagyományos területeken kívül (fejlesztés, szociális támogatás) egy új, modern szolgáltatást nyújt a vezeték nélküli internet-elérhetőséggel.

Ezzel a városrész az elmúlt években széleskörűen használt eszközök és módszerek után a korábbinál is jelentősebb lépésre szánta el magát. Ezért megkezdte a kerület fontosabb közterületein, közösségi helyein, nagylátogatottságú önkormányzati intézményeiben a ma már nélkülözhetetlen vezeték nélküli internet-hozzáférés feltételeinek a megteremtését. Mindezt a digitális esélyegyenlőség megvalósulása érdekében.

A szolgáltatást a Kerületi Kártyával lehet igénybe venni a Gyöngyösi sétányon, a József Attila téren, a Gyermek téren, a Fiastyúk utca–Násznagy utca kereszteződésében, a Béke téren, a Kárpát utca-Bessenyei utca kereszteződésében és a közterületeket határoló utcákban, továbbá az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a Radnóti Miklós Művelődési Központban és a Béke téri polgármesteri hivatalban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.