Ingyenes biztosítási felülvizsgálat a földrengés után

Országos ingyenes felmérési akciót hirdet a CLB Független Biztosítási Alkusz a hétvégi földrengéssel kapcsolatban, miután e tekintetben elavultak a lakásbiztosítások. A cég irodáiban soron kívül átnézik és elemzik bárkinek a szerződését, melyek jelentős része tapasztalataik szerint régi, kis értékre kötött, s így a kárösszeg is messze elmaradhat a valóstól.

A biztosítók legjobb szándéka ellenére is csalódást okozhat az Oroszlányban történt földrengés néhány károsultjának a kifizethető összeg – véli Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. szakértője. Tapasztalatuk szerint ugyanis az emberek nagy része már csak a bajban kezd foglalkozni biztosításának tartalmával, s későn szembesül azzal, hogy az évekkel ezelőtt rögzített érték és a most kifizethető kártérítés messze elmarad az aktuálistól.

A CLB ezért holnaptól egész februárban ingyenes akció keretében átvizsgálja és értékeli bárkinek - nemcsak a földrengésben érintett ügyfeleknek - a lakásbiztosítását és esetleges társasházi szerződését, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az úgynevezett értékkövetés fontosságára. Az alkusz szerint az emberek többsége nincs tisztában saját biztosításának a részleteivel, s a kifizethető kártérítés mértékével sem, ezért nagy csalódás érheti a bajban.

Sok a félreértés a társasházi biztosításokkal kapcsolatban is, mert a tulajdonosok egy része azt hiszi, ha a közös képviselő jó biztosítást kötött a házra, ahol élnek, akkor már nincs szükség a lakásra is külön szerződni. Ez nagy tévedés - jelentette ki a szakértő -, a társasházak biztosítása ugyanis nem terjed ki a lakásokban lévő értékekre, csak az ingatlan szerkezetét, így például a falakat vagy a nyílászárókat érintő károkra. Ugyanakkor nem fizet a tönkrement ingóságok után, ezért a kettőt össze kell hangolni.

A CLB szakértői a cég minden irodájában soron kívül foglalkoznak azokkal az ügyfelekkel, akik élni szeretnének az ingyenes akció lehetőségével, s értékkövetési átvizsgálást kérnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.