Ingyenes fricska az Ubertől

Aligha kétséges, hogy az Ubernél értenek ahhoz, hogy magukra vonják a figyelmet, vagy ha úgy tetszik, olajat öntsenek a tűzre.

Szerda reggel ugyanis az okostelefonos alkalmazást működtető olyan üzenetet küldött ki kevésbé aktív felhasználóinak, amely bizonyosan kiüti a biztosítékot a taxisok körében. Az Uber levele egy ajánlatról szól. E szerint a regisztrált, ám eddig még egyszer sem utazó ügyfél vasárnap éjfélig ingyen próbálhatja ki a szolgáltatást. „Arra buzdítunk, hogy teszteld az Uber rendszerét" – szól a levél. A folytatásból az persze kiderül, hogy az első út csak 2500 forintig ingyenes az utazó számára, de aki valóban az összegen belül marad, az a hét végéig fizetés nélkül teheti meg az első kilométereit a társasággal, mert az említett összegig a cég állja a költségeket.

A Deák téren az Uber működése miatt demonstráló taxisok eközben kivárnak. Lapunknak a szervezők egyike szerda reggel kifejtette: sokat várnak a mára ígért kormányüléstől, ahol Lázár János szerint tárgyalnak a taxisok kérdéséről. Amolyan „csodafélében bízunk” – fejtette ki megszólalónk. Felvetésünkre, hogy mi a tervük arra az esetre, ha az ott meghozott döntések nem elégítik ki vágyaikat, csak annyit válaszolt: „a tervekről semmit nem mondhatok”. Az biztos, éjfélig van területfoglalási engedély – tette hozzá.

Reményeik szerint megnyugtató döntés születik az ülésen. A taxis szervezetek kedden jelzett tárgyalásos szándékaira csak annyit jegyzett meg, az eddigi egyeztetések időhúzásról szóltak, mitől lenne más a mostani helyzet. Egyébként meg a kamara és a taxisok között vajmi kevés kommunikáció van, hiszen a Deák téren lévők jelentős része nem tudott arról, hogy az elöljáróik és az érdekeiket egyébként képviselők az Uber hazai működésének kérdésében egyeztetnének a kormányzat képviselőivel. Ez sok mindent elárul – jegyezte meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.