Ingyen tűzijáték lesz Budapesten

A közigazgatási minisztérium elfogadta a Kopula '96 Kft. felajánlását, amely szerint a cég rendezné meg az augusztus 20-i tűzijátékot - közölte Farkas Mihály, a kft. tulajdonosa csütörtökön az MTI-vel. A Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság tájékoztatása szerint a rendezvénybiztosítás összehangolásán dolgoznak.

A Népszabadság csütörtöki számában az jelent meg: a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár közölte, hogy a kormány elfogadta a szombathelyi Kopula'96 Kft. felajánlását, amely szerint a cég ingyen megrendezné augusztus 20-án a budapesti tűzijátékot. Farkas Mihály cégtulajdonos ugyanakkor azt mondta: eddig senki nem kereste meg, csak egy olyan üzenetet kapott, hogy felajánlását tudomásul vették - tette hozzá a napilap.

A cégvezető az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a lap valótlan állításokat közölt. Mint kifejtette, felajánlást tett a tűzijáték dramaturgiai és pirotechnikai lebonyolítására, az árvízkárosultak megsegítése érdekében és a szakma, sok kis- és közepes vállalkozás érdekeinek védelmében. A felajánlással június 28-án személyesen kereste fel a rendezvény szervezéséért felelős Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság helyettes államtitkárát.

"A felajánlásról és a lehetséges együttműködésről rendszeresen folytatok egyeztetéseket a rendezvény szervezőivel. A minisztérium elfogadta a felajánlást: jelenleg egyeztetés zajlik a tűzijáték biztosítási feltételeiről és a megkötendő szerződésről" - tette hozzá Farkas Mihály.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációs Államtitkársága csütörtökön azt közölte az MTI-vel: az államtitkárság és a cég a tűzijáték és annak biztosítása, valamint az általános rendezvénybiztosítás összehangolásán és egyeztetésén dolgozik. A szervezők a rendezvény lebonyolításában elsődleges szempontnak tekintik a biztonságot. Kitért arra, hogy a tárca számos más felajánlást is kapott magánszemélyektől és cégektől (médiapartnerektől, kommunikációs cégektől, érdekvédelmi szervezetektől, szakmai kamaráktól). Ezeket szakembereik minden esetben megvizsgálják, értékelik, és ha azok szakmailag és jogilag is minden tekintetben megfelelnek, a rendezvény lebonyolításába beillesztik, mivel e felajánlásokkal jelentős költségeket lehet megtakarítani az árvízkárosultak javára.

A minisztérium kiemelte: azon feladatok esetében, melyeket a tárca maga is el tud végezni - ilyen például az ünnepség kommunikációja - eddig semmilyen szerződést nem kötött és nem is áll szándékában kötni.A rendezvény biztosítására és logisztikai feladatainak ellátására kiírt közbeszerzési eljárás lezárását követően, valamint az összes felajánlás alapos mérlegelése és a koordinációs egyeztetés lefolytatása után a minisztérium tájékoztatni fogja a közvéleményt - áll a közleményben.

Lapunk legutóbb hétfőn egyeztetett Farkas Mihállyal, aki fenntartotta mindazt, amit néhány nappal korábban munkatársunknak mondott, miszerint, csak egy üzenetet kapott a kormánytól, hogy tudomásul vették a felajánlását, de az óta sem kereste senki. Nem értjük, miért írta azt a közleményében, hogy valótlanságokat állítottunk, amikor munkatársunk visszaolvasta neki a nyilatkozatá,t és ő azt helybenhagyta. Szóltak neki, hogy gondolja meg magát, vagy ő akart lapunkon keresztül nyomást gyakorolni a döntéshozókra, hogy határozzák végre el magukat? Majdnem mindegy, hiszen a lényeg, hogy Budapesten tűzijáték, ami az adófizetőknek egy fillérjébe sem fog kerülni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.