Ingyen segítség gyászoló szülőknek

Gyermeküket vagy magzatukat elvesztett szülőknek és családtagoknak Pécsen szakemberek segítenek abban, hogy feldolgozhassák a tragédiájukat.

Önsegítő gyászcsoport indult a Szemem Fénye Alapítvány szervezésében július elején Pécsen. Gyermeküket vagy magzatukat elvesztett szülőknek és családtagjaiknak segítenek szakember támogatásával abban, hogy feldolgozhassák a tragédiájukat.

A segítő csoport ötletét az adta, hogy az alapítvány munkatársai gyakran találkoznak gyászoló szülőkkel, rokonokkal. Ők ugyanis Magyarország legnagyobb gyermekbeteg-szállító és gyermekmentő szervezeteként a koraszülöttektől a fiatalokig segítenek az orvosi ellátásra szoruló gyerekbetegek szállításában, esetleg mentésében ingyen. - Láttuk, hogy ezeknek az embereknek mekkora szükségük van a segítségre, ezért döntöttünk úgy, hogy egy gyászterapeuta vezetésével csoportot indítunk - mondja Czétényi Anita, az alapítvány munkatársa.

A csoportba, melyben ingyenes a részvétel, olyanokat is várnak, akik a magzatukat vesztették el. A tapasztalatok szerint ugyanis egy magzat elvesztését a környezet kevésbé veszi komolyan, elvárja a szülőktől, hogy viszonylag hamar tegyék túl magukat a veszteségen. - Nekik általában arra sincs lehetőségük, hogy eltemessék a gyereküket, hogy elbúcsúzzanak tőle, pedig a fájdalmunk ugyanolyan erős lehet- teszi hozzá Czétényi Anita.   

A foglalkozásokra kéthetente kerül sor Pécsett, legközelebb július 30-án délelőtt 10 órától a gyermekhospice-szal foglalkozó Dóri Ház melletti irodában.

Gyász, Halottak Napja
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.