Indulhat a verseny a füstölgő metróért

Kiírta a 3-as metróvonal infrastruktúrájának felújításához kapcsolódó kivitelezési tendert a főváros közbeszerzési cége - közölte Tarlós István főpolgármester az Inforádió Aréna című műsorában.

Tarlós István felidézte, határidőt szabott a közbeszerzési cég vezetőjének, ha szeptember 12-ig nem készítik el a tendert "a kivitelezés munkafázisainak", akkor javaslatot tesz az elbocsátására.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Hétfő éjfélig szólt a határidő, és nem sokkal 23 óra után megérkezett a Miniszterelnökségtől a támogató tanúsítvány és a közbeszerzési cég feltöltette a kivitelezési tenderkiírást és elküldte a közbeszerzési hatóságnak - közölte a főpolgármester, hozzátéve, ezt két napon belül kell eljuttatniuk az Európai Unió hivatalos közlönyéhez, ahol majd öt napon belül jelenik meg.

Tarlós István elmondta, a kivitelezési munkák - ez év november helyett - jövő év februárjában vagy március elején kezdődhetnek el. Ez a közbeszerzési eljárás szabályaiból fakad - magyarázta a főpolgármester, hangsúlyozva azt, hogy a metrószerelvényeket pótló buszoknak legkésőbb február középig meg kell érkezniük. 

A felújítási munka várható befejezési határidejére vonatkozó kérdésre úgy fogalmazott: "2019 vége még nem zárható ki", de azt gondolja, hogy 2020 tavaszára végeznek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.