Indokolt, de nem szerencsés a teljes tisztújítás a budapesti szocialisták szerint

Személyi kérdések is napirendre kerülhetnek a hitelesség érdekében az MSZP júliusi kongresszusán - ismertette a párt budapesti ügyvezető alelnöke a fővárosi elnökség és a kerületi elnökök péntek délutáni helyzetértékelő egyeztetésén megfogalmazottakat.

Molnár Zsolt közölte: a tanácskozás résztvevői támogatásukról biztosították a Bajnai-kormányt, de egyidejűleg néhány kérdésben radikális változásokat sürgettek, hogy a kormány sikeres legyen. Így például a távfűtés áfájának csökkentése, illetve a közbiztonság javítása érdekében - jegyezte meg.

Az alelnök közölte, hogy a kerületi elnökök elsöprő többsége hitelességi válságra hívta fel a figyelmet, amit a személyi kérdések megnyitásával oldhatna fel a párt kongresszusa. Elsődlegesen országos szinten indokoltak a személycserék, mivel az országos politizálásról mondtak véleményt az EP-választáson az emberek. A tanácskozás résztvevői nem zárkóztak el saját megmérettetésüktől, a párton belüli teljes tisztújítástól sem.

Egy ilyen, több hónapig elhúzódó folyamatot azonban a jelenlegi helyzetben nem tartanak szerencsésnek, mivel ezzel negatívan befolyásolhatnák a párt felkészülését az országgyűlési választásokra - mondta az alelnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.