Indexeseké lett a SOMA-díj

Dezső András és Panyi Szabolcs örülhet a Gőbölyös József SOMA emlékére 15 éve alapított alapított díjnak, amelyet  a Kiss Szilárd volt agrárdiplomatáról szóló anyagukkal érdemeltek ki.

Az Index két újságírója - Dezső András és Panyi Szabolcs - kapta az idei SOMA-díjat - közölte hétfőn a Transparency International Magyarország (TI) közleményben az MTI-vel.

"Magyarország legrangosabb oknyomozó újságírói díját" a rendkívül tehetséges, fiatalon elhunyt tényfeltáró újságíró, Gőbölyös József SOMA tiszteletére alapítottak barátai 2001-ben - írták. 

A szerzőpáros munkáját 33 pályázati mű közül ítélte a legjobbnak a zsűri; az Index.hu újságírói a 2015 tavaszán és nyarán megjelent cikksorozatukban a volt moszkvai agrárattasé "korrupciós ügyeiben" nyomoztak. A TI idén első alkalommal vette szárnyai alá a SOMA-díjat, és ez lesz a gyakorlat az elkövetkező években is - olvasható a közleményben.

Az Index.hu a SOMA-díj kapcsán azt írja: kollégáik díjnyertes cikksorozatukban annak jártak utána, kicsoda és mit csinált Kiss Szilárd agrárdiplomata, akit tavaly a felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet körüli pénzügyek miatt tartóztattak le. A gyanú szerint Kiss rávett valakit, hogy a banki tartozását szerezze meg áron alul. Mindez ki sem derült volna, csakhogy egyik ismerősét, a korábban a futballbizniszben is érdekelt Sziky Gyula vállalkozót a rendőrség lehallgatta – ez okozta Kiss vesztét. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.