Katonai bíróság előtt áll a helyettes államtitkár

Lennert Márk Áron több évet is kaphat, ennek ismeretében nevezték ki az NGM-ben.

A  Budapesti Katonai Bíróságon eljárás kezdődött a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára ellen. Lenner Áron Márk négy éve békefenntartóként teljesített szolgálatot a Sínai-félszigeten, ahol egyszer elszabadultak az indulatok a kantinban. A szolgálati tekintély megsértése miatt akár több évre is lecsukhatják – írja az Index.

A portál szerint Lenner Áron Márkot 2009 szeptemberében vezényelték egy 11 fős magyar csapat tagjaként Egyiptomba, hogy ott a Sínai-félszigeten csatlakozzanak a nemzetközi békefenntartó erőhöz. 

Az Index úgy tudja, hogy a hadnagy egy részeg társasággal keveredett bele egy kantin szétverésébe. A vádemelésről és a bírósági ügyről a portál megkérdezte az NGM-et is, ám a minisztérium nem válaszolt.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője  arról tájékoztatta az Indexet, hogy Lenner Áron Márk, volt hadnagy ellen a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya  2010. december 14-én szolgálati tekintély megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál.

Mivel már 3,5 éve leszerelt, katonai vétség miatt nem büntethető Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára – reagált az ügyre NGM. A minisztérium közleményben megerősítette, hogy a helyettes államtitkár ellen 2010 óta folyik elsőfokú bírósági eljárás. A katonai főügyészség vádja szerint 2009-ben Lenner Áron missziós szolgálat közben egy katonai rendész tiszthelyettes szolgálati tekintélyét sértette meg. "Kantin szétverés és verekedés nem történt" – teszik hozzá. Az eljárásban jogerős döntés nem született. A helyettes államtitkár 3,5 éve leszerelt, a vonatkozó törvényi szabályozás alapján katonai vétség miatt nem büntethető – írja az NGM.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.