Íme, ezekre az ösztöndíjakra pályázhatnak a diákok

Félévente több százezer forint ösztöndíjat kaphatnak a tanárszakos hallgatók, de érdemes a hátrányos helyzetű diákoknak is támogatásra pályázniuk, s nagyjából tucatnyi diákhitelesek szintén nyerhet havi hetvenezret.
Szeptember 30-ig pályázhatnak a tanárszakos hallgatók a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra – írja az Euline.hu oktatási szakportál. A sikeres pályázók számára az ösztöndíj már az első félévben 125 ezer és 375 ezer forint közötti összeget jelenthet. A pedagógushiány miatt a kiemelten támogatott szakok közé tartozik az informatika-, matematika-, testnevelő, biológia-, fizika-, kémia-, technika-, életvitel- és gyakorlattanár, valamint a természetismeret-környezettan tanárszak.

A programban részt vevő hallgató a támogatási szerződés aláírásával vállalja, hogy az általa megjelölt három megye egyikében, a központ által megjelölt köznevelési intézményi kör közül választva, főállású foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít, és azt tartósan, de legalább az ösztöndíj folyósítási idejének megfelelő időre fenntartja.

A Bursa Hungarica a hátrányos helyzetű, rászoruló diákoknak jár, akik nappali tagozatos, teljes idejű jogviszonnyal rendelkeznek, nem számít, hogy állami ösztöndíjas vagy költségtérítéses formában tanulnak. A pályázatban igazolni kell a hátrányos szociális helyzetet, s az egy háztartásban élőkről is nyilatkozni kell. Fontos, hogy csak a programhoz csatlakozott önkormányzatokhoz adható be pályázat, erről a regisztrációs felületen is, de az önkormányzatnál is tájékozódni lehet.

Ösztöndíjprogramot hirdet a Diákhitel Központ, a juttatásra minden 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista, főiskolás jelentkezhet, aki hatályos diákhitel-szerződéssel rendelkezik.

A jelentkezés feltétele többek között az is, hogy az adott hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve. Nyelvvizsgák, kutatói munka, közéleti tevékenység és sporteredmény plusz pontokat hozhat. A 14 győztes pályázó egy tanéven keresztül havi hetvenezer forintot kap.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.