Illésnél most szakadt el a cérna

A Fidesz vezetői között vannak olyanok, akik balos elhajlásnak látják a környezetvédelmet – állítja a politikus, aki az előző kabinetben környezetügyért felelős államtitkár volt, a választások óta viszont a parlamenten kívülről figyeli a fejleményeket.
Fotó: Teknős Miklós
Fotó: Teknős Miklós

– Amikor Illés Zoltán mostanában megszólal, a közönségtől kétféle jellemző reakció érkezik: az egyik, hogy végre valaki a jobboldalon is felemeli a szavát a környezet- és természetvédelem leépítése ellen, a másik szerint viszont az egész mélyrepülés Illés államtitkárságával kezdődött. Ön melyik értékelést tartja reálisabbnak?

Nem akarom megkerülni a választ, de előbb arról szólnék, hogy miért hallgattam eddig. Szent Pál szerint, ha felebarátod vétkezik, először négyszemközt kell meginteni, és csak akkor szabad a nyilvánosság elé lépni a kritikával, ha nem hallgat a jó szóra. Az elmúlt fél évben nyilvánosan nem bíráltam a kormányt, négyszemközt viszont Kövértől Pintérig sokaknak elmondtam a kifogásaimat, eredmény nélkül. Most letelt az önként vállalt szilencium, így senki nem állíthatja, hogy azért fogalmazom meg a kifogásaimat, mert savanyú a szőlő.

 

Az interjú teljes változatát a holnapi Népszabadságban olvashatják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.