Illés Zoltán sms-ben kért bocsánatot

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerdán sms-ben kért bocsánatot előző napi kijelentéseiért az LMP-s Szél Bernadettől.

Szél Bernadett a bocsánatkérést elfogadta, de az LMP továbbra is a házbizottság elé akarja vinni az ügyet.

Illés Zoltán a parlament keddi ülésnapján Szél Bernadettnek - egy a verespataki bányanyitással összefüggő kérdésére - azt válaszolta: "attól, hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos, attól, hogy ön állít valamit, még nem következik az, hogy ön ért hozzá, hogy úgy vannak a dolgok". Butaságnak, "baromságnak" minősítette az ellenzéki képviselő szavait, és azt tanácsolta az ellenzéki politikusnak, hogy a "miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára". Kocsis Máté a Fidesz-frakció nevében elnézést kért a képviselőtől.

Szél Bernadett szerdán az újságíróknak azt mondta, egy "teljesen racionális" ellenzéki kérdésre Illés Zoltán államtitkár egy "meglehetősen durva ámokfutással reagált".

Hozzátette, a bocsánatkérést elfogadja, de ezzel az ügy nincsen lezárva: továbbra is a házbizottság elé akarják vinni a történteket, hogy garanciát kérjenek arra, hogy "ilyen súlyos ámokfutás" többé ne fordulhasson elő a kormánypárt részéről a parlamentben. Arról még nem gondolkodtak, hogy pontosan milyen garanciákat szeretnének, mert fontos látniuk, hogy milyen a kormányoldal hozzáállása, hogyan kezelik ezt a kérdést - közölte.

Kijelentette, nem tartja normálisnak, hogy a kormánypárti politikusokat nem büntetik meg, amikor elszalad velük a ló. Kettős mércét emlegetett, és emlékeztetett arra, hogy tőle megvonták havi tiszteletdíjának egyharmadát, amikor egy Földrablás helyett földosztás feliratú táblát tartott fel a földtörvény zárószavazásakor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.