Illés Zoltán kemény dolgot állított a miniszterről

Az MSZP szerint - Illés Zoltán volt államtitkár szavai alapján - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hivatali visszaélést követett el, és szándékosan megakadályozta egy súlyos környezetvédelmi probléma felszámolását.
Illés Zoltán csütörtök este az ATV-ben arról beszélt, hogy - miként nem támogatta a Paks 2 beruházást államtitkárként sem -, amikor a Hortobágy melletti veszélyes hulladék ügyét Debrecen környéki civilek felvetették, az ellen is nyíltan felszólalt. Közölte: háromszor írt jelentést a kormány felé, de ezeket Fazekas Sándor levette a napirendről, így nem is tárgyalta a kabinet.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy azonnal vizsgáltassa ki az ügyet. Ha bebizonyosodik Illés Zoltán állítása, Orbán Viktornak kötelessége hivatali visszaélés miatt büntető feljelentést tenni Fazekas Sándor miniszter ellen - írta.

Az ATV ugyanezen műsorára Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője is reagált az LMP kampányával összefüggésben elhangzottak kapcsán. Pénteki közleményében azt kérdezte Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnöktől és Kubatov Gábor pártigazgatótól, hogy a Fidesz valóban finanszírozta-e az LMP kampányát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.