Juhász Péter: Adják vissza a molinómat!

Engedetlenségi akcióban csúcsosodik ki a belvárosi molinó-ügy: az engedély nélküli kampányeszközöket sorra leszedik a közteresek, Juhászék pedig újra kiteszik azokat. Ha egyáltalán visszakapják.

Daruskocsival szedte le a közterület-felügyelet Juhász Péter, az Együtt-PM belvárosi jelöltje molinóját egy magánlakás ablakából még hétfőn, ezért Juhász kedden az önkormányzattól próbálta visszaszerezni az elkobzott plakátot. Az ügyről az ATV Online számolt be; a tudósításból kiderül, hogy az akció – vélhetően mindkét fél részéről – több ponton is sántít.

Egyrészt a keddi önkormányzati egyeztetésen – ahová Juhász a magánlakás tulajdonosát is magával vitte – kiderült, hogy egy önkormányzati rendelet szerint homlokzatra nem lehet plakátot kihelyezni engedély nélkül, Juhász pedig nem kért sem társasházi hozzájárulást, sem közterület-használati engedélyt. Így aztán nemcsak azt "sikerült" elérnie, hogy leszedjék a molinót – ráadásul nem csak ezt –, de még közigazgatási eljárás is indult az ügyben. Juhász beszámolója szerint összesen 4900 molinót gyártattak le, ezeket sorra távolítják el, amint kihelyezik őket. Az már csak apró adalék, hogy Juhászék nem a közterület-felügyeletnél keresték az elkobzott molinót, így az önkormányzat válasza sem lephette meg őket, miszerint a közteresektől fogják visszakapni.

Ezek után Juhász Péter közölte, hogy a rendőrséghez fordul panasszal, mert ha valóban közigazgatási eljárás indult ellenük, akkor értesíteni kellett volna őket, de még a molinó leszedéséről sem értesítették. Juhász szerint ezért önbíráskodott az önkormányzat és a közterület-felügyelet, mert szerinte jogszerűtlen, hogy egy magánlakás ablakából csak úgy, értesítés nélkül leszedjenek valamit. A politikus emellett közölte, fognak kérni engedélyt a molinó kihelyezéséhez, de mivel szerinte ezt csak a vasárnapi választás után fogják megkapni, ezért addig is újra kiteszik a molinót ugyanoda.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.